Περίπατος στα δυτικά τείχη της Θεσσαλονίκης

Αγαπητά μας μέλη, αγαπητοί φίλοι,
σημειώστε στα ημερολόγιά σας να μην πάτε πουθενά αλλού την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 το πρωί, γιατί θα βγούμε για έναν ωραίο περίπατο όλοι μαζί.

Θα συγκεντρωθούμε στις 10:00 στο παρκάκι της Πλατείας της παλιάς Λαχαναγοράς ή αλλιώς Πλατείας Ν. Μουσχουντή (η πλατεία βρίσκεται πίσω από τη ΔΕΗ της Αγίου Δημητρίου, στην αρχή της οδού Κασσάνδρου και της οδού Ολυμπιάδος). Το μόνο λεωφορείο του ΟΑΣΘ που εξυπηρετεί άμεσα το σημείο συνάντησής μας είναι το 28, που κάνει τέρμα στα Πανεπιστήμια, διέρχεται από την πόλη και κάνει στάση μπροστά στο σημείο συνάντησής μας -στάση αριθ. 01014 “Παλιά Λαχαναγορά”-, συνεχίζοντας προς Συκιές. Τις ακριβείς στάσεις της διαδρομής για μετάβαση και επιστροφή μπορείτε να δείτε χρησιμοποιώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Στάσεις μετάβασης γραμμής 28Β
Στάσεις επιστροφής γραμμής 28Β

Διαφορετικά ελάτε με όποιον άλλον τρόπο σας εξυπηρετεί.
Από την πλατεία Μουσχουντή μαζί με την αρχαιολόγο και μέλος μας Αθηνά Τοκμακίδου θα περπατήσουμε από την εξωτερική πλευρά των δυτικών τειχών κατά μήκος της οδού Κλαυδιανού, θα κάνουμε στάση στον πύργο του Κλαυδιανού, θα συνεχίσουμε ως τον Καφαντάρη από την Αρκαδιουπόλεως ή την Στουρνάρα. Από εκεί θα κατηφορίσουμε την οδό Ειρήνης ως την πλατεία Δημοκρατίας και θα συνεχίσουμε απέναντι στο φρούριο Βαρδαρίου ως τον πύργο του Αναγλύφου.
Σε αυτό το όμορφο σημείο, αλλά ελάχιστα γνωστό στους Θεσσαλονικείς, θα ολοκληρώσουμε τον περίπατό μας, υπολογίστε περίπου ώρα 13:00.

Κατόπιν θα συνεχίσουμε με ουζάκι σε ένα από τα κοντινά μαγαζιά. Όσοι θα θέλατε να λάβετε μέρος στο συμπόσιο, δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας mail στο <filoimnimion@gmail.com> γράφοντας το όνομά σας και τον αριθμό των ατόμων που θα είναι μαζί σας, ώστε να κλείσουμε τραπέζι. Σας παρακαλώ να δηλώσετε ως την ερχόμενη Παρασκευή, είναι απαραίτητο για την οργάνωση.

Σημειώστε λοιπόν: Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, 10:00 το πρωί ως το μεσημέρι, όλοι μαζί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *