Εκδρομή στην αρχαία Πέλλα

Αγαπητά μας μέλη και φίλοι,

Το Σωματείο μας διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του επίσκεψη στην αρχαία Πέλλα την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018.

Η Πέλλα, πρωτεύουσα των Μακεδόνων μέχρι την υποταγή τους στους Ρωμαίους το 168 π.Χ., θα είναι η πρώτη αρχαία πόλη που θα επισκεφθούμε στις εξορμήσεις μας που προγραμματίζουμε εκτός της πόλεως Θεσσαλονίκης.

Ακόμη και όσοι έχουμε επισκεφθεί την αρχαία Πέλλα, τώρα θα έχουμε την τιμή να ξεναγηθούμε από τον ίδιο τον φορέα, που διαμορφώνει και υλοποιεί την πολιτική προστασίας των μνημείων της αρχαίας μακεδονικής πόλης, αλλά και ολόκληρου του νομού Πέλλας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Η διευθύντρια της Εφορείας, αρχαιολόγος και μέλος μας, κυρία Μπεττίνα Τσιγαρίδα, με χαρά έδωσε τη συγκατάθεσή της για την επίσκεψή μας αυτή και ο αρχαιολόγος και Τμηματάρχης της Εφορείας, επίσης μέλος μας, κύριος Νικόλαος Παππάς, προσφέρθηκε ευχαρίστως να μας γνωρίσει την αρχαία πόλη και το θαυμάσιο, σύγχρονο, αρχαιολογικό της Μουσείο.

Το πρόγραμμά μας:

  • Θα συναντηθούμε στις 9:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου, και θα αναχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση.
  • Στις 10:15 θα φθάσουμε στον πολυθάλαμο Μακεδονικό τάφο, τον οποίο θα επισκεφθούμε κατά ομάδες, γιατί έτσι το απαιτεί ο χώρος. Περίπου στις 11:00 υπολογίζουμε να αναχωρήσουμε από εδώ.
  • Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο απο τον αρχαιολόγο και Τμηματάρχη της Εφορείας, κύριο Νικόλαο Παππά, και η οποία θα τελειώσει στις 12:30 περίπου. Εννοείται ότι θα επισκεφθούμε το χώρο σημειακά.
  • Κατόπιν, στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα κάνουμε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα αναψυχής.
  • Η ξενάγησή μας στο Μουσείο θα διαρκέσει περίπου ως τις 14:30.
  • Κατόπιν θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας γευματίζοντας στην ταβέρνα «Λεμόνι», από όπου και θα αναχωρήσουμε για τη Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *